Žloutkové řezy z listového těsta

½ kg listového těsta (polotovar)

Žloutkový krém:
15 dkg másla 15 dkg cukru
kaše z 3/8 l mléka a 1 lžíce hrubé mouky 2 žloutky

Z těsta vyválíme plát tenký asi ½ cm. Podle dna pánve Remosky vykrojíme kruhy a podle středové vložky vykrojíme uprostřed otvor. Tento věnec vložíme do nepomaštěné pánve Remosky s vložkou uprostřed, přiklopíme silně předehřátým tělesem a pečeme asi ½ hodiny. Ihned přendáme horké těsto na další pánev s těstem. Zbylé malé kruhy posypeme krystalovým cukrem a upečeme též.
Jeden upečený věnec potřeme žloutkovým krémem. Druhý potřeme kyselou zavařeninou a bílým ledem nebo polevou rumovou. Jakmile poleva oschne, rozkrájíme jej na dílky a pomocí širokého nože přeneseme na věnec se žloutkovým, dosud vlahým krémem a lehce přitiskneme. Po úplném vychlazení prokrojíme i spodní část. Řezy můžeme plnit též vlahým vanilkovým pudinkem.
Příprava krému: Utřeme žloutky, cukr a máslo a potom vmícháme po troškách vlažnou kaši, uvařenou z mléka a mouky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *