Solnohradské noky

3 vejce 5 dkg polohrubé mouky
8 dkg cukru 1/8 l mléka

Krém:
¼ l mléka 5 dkg cukru
½ balíčku vanilkového pudinkového prášku 1 žloutek

Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech do něho zašleháme cukr a zamícháme žloutky a mouku. Do hlubší pánve Remosky vlijeme mléko, přiklopíme předehřátým tělesem, a jakmile je mléko horké vlijeme do pánve těsto a rozetřeme je. Pečeme do růžova. Po upečení hned z těsta vykrajujeme noky, klademe je na mísu a podáme k nim vanilkovou omáčku nebo vinné šodó.
Příprava omáčky: Všechny přísady smícháme a přistavíme na oheň ve vodní lázni. Za stálého míchání necháme zhoustnout a jednou přejít varem. Podáváme teplou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *