1 ½ lžíce másla nebo 1 lžíce sádla 2 žloutky
½ kg vařených prolisovaných brambor 20 dkg hrubé mouky
10 dkg strouhaného sýra sůl
5 dkg másla lžíce másla na formu
Na omáčku:
2 lžíce rajčatového protlaku sůl
lžička másla cukr
lžička hladké mouky
Do mísy dáme brambory, žloutky, sůl, polovinu sýra a tekuté máslo, promícháme a přidáme mouku. Vyválíme váleček asi 2 cm v průměru, nakrájíme dílky na prst široké, zaobalíme je a vaříme v osolené vodě asi 2 minuty. Dobře okapané vložíme do silně vymaštěné středně hluboké pánve Remosky, s mezery vyplníme strouhaným sýrem. Uprostřed uděláme jamku, nalijeme do ní rajskou omáčku, povrch pokapeme máslem a zapečeme.
Příprava omáčky: máslo s moukou nahřejeme, smícháme, přidáme rajčatový protlak, osolíme a zředíme na hustou omáčku.