1 větší plochá hlávka zelí 3 lžíce sádla
1 středně velká cibule 4 rajčata
Náplň:
¼ kg prorostlého vepřového 1 lžíce sádla
1 malá cibule ½ šálku rýže
sůl pepř
zelená petržel
Zelí zbavíme zvadlých listů a vložíme krátce do vřelé vody, aby listy změkly. Pak necháme okapat. Zatím připravíme náplň: Na sádle osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, spařenou rýži, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka. Pak klademe lžící nádivku mezi zelné listy počínaje od středu hlávky. Stiskneme a vložíme do hluboké pánve Remosky na zpěněnou cibuli, přidáme 2 lžíce sádla a dusíme při mírném podlévání. Před ukončením přidáme do šťávy oloupaná, pokrájená rajčata. Pečeme nejméně 30 minut. Podáváme s rýží nebo s brambory.