Špenátový nákyp (též z cvikly) II.

1 plná lžíce másla (jako menší vejce) 2 šálky vařeného usekaného špenátu
2 plné lžíce polohrubé mouky 4 lžíce strouhaného sýra
¼ l mléka pepř nebo květ nebo kari
3 – 4 vejce tuk a strouhaná houska na pánev

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a povaříme na kaši. Přendáme do mísy a do polovychladlé přimícháme žloutky, sůl, koření, strouhaný sýr a dobře okapaný, usekaný špenát. Naposled lehce vmícháme tuhý sníh. Hlubokou pánev Remosky dobře vymastíme, vysypeme jemnou strouhanou houskou a směs do ní urovnáme. Pečeme asi 25 minut, během této doby na 2 minuty vypneme, aby kraje příliš nezhnědly a střed byl propečen.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *