Nákyp ze sterilovaných fazolových lusků

1 sklenice fazolových lusků šálek mléka
6 dkg másla 4 vejce
2 lžíce polohrubé mouky petrželová nať
sůl strouhaná houska

Na rozehřáté máslo dáme mouku, jakmile se spojí, přilijeme po částech mléko a uvaříme hustou kaši. Do polovychladlé přidáme žloutky, sůl, petrželovou nať a okopané fazolové lusky. Naposled lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs vložíme do vymaštěné, houskou vysypané hluboké pánve Remosky s vložkou uprostřed a pečeme asi 30 minut. Příloha: brambory s petrželí, saláty. Ze stejné směsi můžeme péci omelety v mělké pánvi Remosky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *