40 dkg zmražených fazolových lusků půl šálku mléka
sůl 2 vejce
lžička másla
Krém:
2 vejce sekaná petrželová nať
sůl 1 lžíce polohrubé mouky
5 dkg strouhaného parmezánu nebo jiného sýra strouhaná houska
Zmražené pokrájené fazolové lusky vložíme do rendlíku na rozehřáté máslo, osolíme a dusíme do vysmahnutí šťávy. Střední pánev Remosky vymastíme, vysypeme strouhanou houskou a vložíme do ní dušené fazole. Zalijeme je osoleným mlékem s rozkvedlanými vejci a sýrem a zapečeme. Než se pokrm upeče, připravíme krém. Z osolených bílků ušleháme tuhý sníh, lehce zamícháme žloutky a mouku. Rozetřeme po zapečeném povrchu fazolových lusků a necháme v troubě zrůžovět. Hotový pokrm posypeme zelenou natí. Podáváme s topinkami z bílého chleba.
Obměna: Před zalitím vejci s mlékem přidáme 3 rajčata.