30 dkg vepřového mletého masa sůl
1 lžíce sádla 2 stroužky česneku
1 velká cibule pepř
1 žemle 1 vařený brambor
1 vejce zelené listy kvašené nebo spařené
½ l rajčatové omáčky ½ malé hlávky zelí
1 vepřové kolínko
Na tuku zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, namočenou, vymačkanou žemli, strouhaný vařený brambor, česnek utřený se solí, pepř a vejce. Směs rozdělíme do zelených listů a sbalíme závitky. Do vymaštěné hluboké pánve Remosky dáme vrstvu krájeného zelí, pak hvězdicovitě složíme závitky a do středu zapíchneme přeseknuté předvařené vepřové kolínko. Vše zalijeme omáčkou z rajčat a dusíme v Remosce asi ½ hodiny. (Kolínko vaříme dříve a vývaru použijeme na zalití omáčky z rajčat, nezahustíme jíškou, ale okořeníme sekaným česnekem.)