Asi 70 dkg ryby plná lžíce petrželové natě
plná lžíce másla sůl
1 ½ lžíce polohrubé mouky 1 zcela malý stroužek česneku
šálek vývaru nebo bujon z kostky Masox šálek kyselé smetany
1 plná lžíce jemné nakrájené cibule 5 dkg strouhaného sýra
máslo na pokapání
Očištěnou rybu nakrájíme na menší porce (počítáme dvě na osobu), osolíme, vložíme do střední pánve Remosky a polijeme následující omáčkou: Na másle zpěníme jemně usekanou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Přidáme jemně usekanou petrželovou nať, osmahneme ji a zalijeme vývarem. Přidáme utřený česnek se solí, smetanu, promícháme a nalijeme na rybu. Povrch posypeme strouhaným sýrem a pokapeme máslem. Přiklopíme předehřátým tělesem a zapékáme asi 20 minut. Podáváme s dílky citronu, zdobíme dílky čerstvých rajčat. Příloha: brambory sypané petrželovou natí nebo topinky z bílého chleba.