Asi 80 dkg ryby v porcích, ne silnějších než prst sůl
másla podle potřeby citron
Mořskou rybu zakapeme citronem a necháme půl hodiny odležet (u sladkovodní toho není třeba). Pak porce ryby osolíme a okořeníme podle chuti. Těleso Remosky předehřejeme 10 minut na střední pánvi. Porce ryby potřeme máslem, vložíme do Remosky na kruh z alobalu. Rožníme asi 5 – 7 minut, obrátíme, potřeme znovu máslem a rožníme dalších 5 – 7 minut. Příloha: brambory a omáčka „vinegreta“.
Vinegreta
1 díl octa 1 lžíce sekané cibule i s natí
2 díly oleje na špičku nože hořčice
1 vejce natvrdo špetka pepře
sůl petrželová nať
Přísady dobře smícháme, naposled přidáme usekané vejce. Podáváme k rožněným rybám a rožněnému masu.