Jelítkový prejt z husí nebo kachní krve

25 dkg tučnějšího vepřového masa 1 zatvrdlá houska
1 menší cibule 2 – 3 porce husí krve
2 stroužky česneku sádlo na kastrol
sůl pepř
nové koření majoránka
1 lžíce sádla

Vepřové maso uvaříme v malém množství osolené vody a velmi jemně pokrájíme nebo usekáme. Husí krev umeleme na masovém strojku s jemnou vložkou a přidáme do ní na malé kostičky nakrájenou housku. Když se houska nasákne krví, přidáme cibuli osmaženou na lžíci sádla, česnek utřený se solí, koření, 1 naběračku mastného vývaru a maso. Vše dobře promícháme a vložíme do sádlem vymaštěné hluboké pánve Remosky. Je-li třeba, povrch ještě pomastíme a pečeme asi ½ hodiny. Možno použít i krve vepřové. Přílohy: brambory a dušené zelí, nebo chléb a zelný salát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *