Zapečené kroupy s krví

20 dkg velkých nebo středních krup pepř
1 cibule zázvor
10 – 15 dkg vepřového bůčku 1 lžička sádla
½ l vepřové nebo husí krve sůl
majoránka

Oprané kroupy uvaříme v silnostěnném hrnku v osolené vodě s kouskem sádla do měkka. Bůček si necháme u řezníka umlít, vyškvaříme ho a osmažíme na něm nakrájenou cibuli do světležluta. Kroupy promícháme s krví, pak teprve přidáme cibulku se sádlem a kořením. Naplníme do hluboké vymaštěné pánve Remosky a pečeme asi 20 minut. Příloha: kysané zelí a brambory nebo zelný salát a chléb. (Kroupy si předvaříme o den dříve.)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *