Asi 70 dkg vařených drštěk sůl
3 lžíce strouhané housky 1 lžíce másla
5 dkg sýra na strouhání
Na omáčku:
1 větší mrkev petrželová nať
10 dkg slaniny špetka tymiánu
1 cibule pepř
1 lžíce hladké mouky 2 žloutky
špetka strouhaného muškátového oříšku 1 šálek mléka nebo čerstvé smetany
Dršťky a mrkev uvaříme v osolené vodě. Drobně pokrájenou slaninu vyškvaříme a osmahneme na ní pokrájenou cibuli. Zaprášíme moukou, osmahneme a po částech zalijeme vývarem. Přidáme část mléka, koření a hrubě nastrouhanou vařenou mrkev, petrželovou nať a pokrájené dršťky. Přisolíme a krátce podusíme. Naposled přilijeme v troše mléka rozkvedlané žloutky a hned ostavíme s ohně. Směs vlijeme do vymaštěné hluboké pánve Remosky, posypeme strouhaným sýrem smíchaným s 3 lžícemi strouhané housky, pokapeme máslem a do růžova zapečeme. Příloha: brambory s petrželí.