1 vepřový kořínek asi 5 lžic strouhané housky
asi ¼ kg tučnějšího vepřového masa 2 vejce
sůl na špičku nože pepře
1 menší cibule trochu majoránky
1 lžička sádla tuk na pekáč
strouhaná houska na vysypání pekáče kořenová zelenina jako do polévky
Omytý kořínek bez hrtanu uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou do měkka. Pak jej drobně usekáme, přidáme umleté syrové vepřové maso, vychladlým vývarem navlhčenou strouhanou houskou, ušlehaná vejce, sůl, koření, na sádle slabě osmahnutou cibuli a dobře směs promícháme. Povrch pokapeme tukem a pečeme v silně vymaštěné hluboké pánvi Remosky. Podáváme s brambory a zeleninou nebo dušeným zelím. Tento lidový pokrm se podával večer po Vzkřísení.