½ kg mletého masa (hovězí s vepřovým) na špičku nože pepře
¾ šálku studené vody 2 lžíce hladké mouky
rovná lžička soli 1 lžička sekané petrželové natě
olej na opékání
Mleté maso smícháme s vodou, kořením, osolíme a dobře našleháme. Po chvíli přimícháme mouku a necháme chvíli stát. Na mokrém prkénku utvoříme placičky. Na střední pánvi Remosky rozpálíme asi ½ cm vysokou vrstvu oleje a bifteky na něm opékáme asi 4 minuty na každé straně. Podáváme s brambory a salátem nebo s dušenou zeleninou.
Obměna: Místo 1 bifteku uděláme 2 ploché placičky. Po upečení položíme každou na krajíček chleba, potřeme hořčicí, posypeme sekanou cibulí a ozdobíme proužkem sladkokyselé okurky.