1 velké kuře 5 dkg másla
špetka tlučeného pepře 5 dkg směsi: celer, mrkev, petržel
sůl trochu vývaru
Omáčka:
1 lžíce másla 1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce mouky ¼ l čerstvé smetany
4 lžíce bílého vína 1 žloutek
Očištěné, osolené, opepřené kuře udusíme na másle s osmaženou kořenovou zeleninou do měkka. Při dušení podléváme kuře vývarem a obrátíme je. Měkké kuře rozkrájíme a dáme je do jiného kastrolu. Světle žlutou jíšku zředíme šťávou z kuřete, procedíme na kuře a povaříme. Před podáváním přidáme bílé víno, citronovou šťávu a smetanu se žloutkem a hned podáváme. Přílohy: jemné noky nebo spagety sypané opraženou houskou.