Kachna pečená v Remosce

1 kachna kmín
sůl

Očištěnou osekanou kachnu osolíme vně i uvnitř, posypeme trochou kmínu a vložíme do předehřáté hluboké pánve Remosky. Je-li kachna delší, ustřihneme nůžkami na drůbež „biskupa“ a postavíme jej vedle, aby se tučná kůže dobře vypekla. Podlijeme asi 4 lžícemi vody a toto množství šťávy udržujeme po celou dobu pečení. Je-li vypečeno mnoho sádla, sebereme je do jiné nádobky, aby se zbytečně nepřepalovalo.
K jarní kachně podáváme nové brambory a okurkový salát, v létě houskový knedlík a čerstvé zelí s jablky, v zimě knedlíky bramborové nebo ze syrových brambor „chlupaté“ a kysané zelí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *