Zaječí hřbet nebo kýty 5 dkg slaniny
1 lžíce másla 1 lžíce octa
1 cibule středně velká 1 bobkový list
kousek celeru, méně petržele a mrkve sůl
5 zrnek pepře ½ kyselé smetany
3 zrnka nového koření 1 lžíce hrubé mouky
špetka tymiánu kousek citronové kůry
Odblaněného zajíce rozdělíme tak, aby se vešel do Remosky. Buď pečeme hřbet, nebo v kloubech rozdělené kýty. Maso protkneme slaninou a osolíme. V hluboké pánvi Remosky osmahneme na zbylé slanině a na másle kořenovou zeleninu a cibuli a opečeme na ní maso po obou stranách. Pak přidáme koření a ocet a mírně podlité maso dusíme a později do hněda upečeme. Ve smetaně rozkvedláme mouku a vlijeme do ní šťávu ze zajíce i s kořením. Na ohni za stálého kvedlání svaříme, přecedíme a přelijeme přes maso. Přílohy: knedlíky nebo bramborové krokety, kompoty, brusinky.