Pečený zajíc přírodní

4 porce zaječího hřbetu 5 dkg slaniny
1 větší cibule sůl
1 lžíce másla 5 zrnek pepře
1 malý bobkový list 1 lžíce octa 4 %
1 rovná lžíce hladké mouky

Porce hřbetu protkneme po vlákně proužky slaniny a osolíme. Zbytek slaniny vyškvaříme v hluboké pánvi Remosky, přidáme máslo, pokrájenou cibuli a zpěníme. Opečeme na ní po obou stranách maso, přidáme koření a při mírném podlévání a občasném obracení dusíme do měkka. Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, necháme povařit, a buď ji procedíme, nebo jen vidličkou odstraníme koření. Příloha: knedlíky nebo noky, kompoty. Stejně pečeme zaječí kýty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *