Telecí závitky s vejci I.

4 telecí nebo vepřové řízky sůl
hladké mouky podle potřeby 1 lžíce másla
4 malé plátky šunky nebo moravského uzeného 1 středně velká cibule
4 natvrdo vařené vejce

Naklepané řízky osolíme, poprášíme moukou, pokryjeme plátkem šunky, na ni dáme vejce, pevně sbalíme a ovážeme nití. V hlubší pánvi Remosky rozpustíme máslo, opečeme prudce závitky, přidáme pokrájenou cibuli, necháme slabě zrůžovět a podlijeme. Dusíme do měkka. Příloha: spagety nebo rýže.
Spagety upravíme stočením do tvaru hnízd a vložíme do nich příčně půlené závitky, zdobené petrželovou natí. Spagety sypeme opraženou strouhanou houskou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *