4 silné telecí kotlety sůl
1 telecí ledvinka 1 lžíce másla
Nádivka:
1 malá cibule 1 lžička másla
½ lžičky zelené petržele 5 dkg strouhaného sýra
1 středně velký žampion nebo hříbek 1 šálek kyselé smetany
strouhané housky podle potřeby
Připravíme nádivku: Na lžičce másla podusíme cibuli, petržel, nakrájené houby, osolíme a dusíme do měkka při mírném podlévání. Pak zahustíme strouhanou houskou a přidáme 1 lžíci sýra.
Naklepané kotlety osolíme, potřeme máslem, obalíme v jemně prosáté strouhané housce. Ledvinku nakrájíme na plátky, posolíme a obalíme ve strouhané housce. Oboje dáme do pánve a přiklopíme předehřátým tělesem. Po 5 minutách kotlety obrátíme, opečeme asi 5 minut na druhé straně, potřeme nádivkou, posypeme sýrem a dopečeme. Pečeme je celkem 10 – 12 minut, potom vyjmeme ledvinky, hotové kotlety podlijeme smetanou a šťávou a dobře rozmícháme. Opečenou ledvinku položíme při podávání navrch. Podáváme s makarony.